Type Here to Get Search Results !

Computer Knowledge 2021- Important Computer MCQ For All Competitive Exams

 COMPUTER QUESTIONS & ANSWER 

Computer awareness is one of the important topic for all competitive exams, entrance exams, interviews etc,  computer has become important part of modern day life . AssamExams.in provides Top 10 Important computer questions & answer this help your future exams.



TOP 10 COMPUTER GK

1. Which among the following can be called an electronic check ?

[A] Debit Card
[B] Smart Card
[C] Credit Card
[D] None of the above


Answer: [A] Debit Card


2. Which of the following keys is not found in normal computers & laptop ?

[A] Alt key
[B] Turn key
[C] Del key
[D] Shift key



Answer: [B] Turn Key


3. One kilobytes has ____ ?

[A] 1000 bytes
[B] 128 bytes
[C] 1024 bytes
[D] 1036 bytes



Answer: [C] 1024 bytes

4. What is HTTP 404 ?

[A] An error message indicating server not found .
[B] An error message indicating moved permanently.
[C] An error message indicating forbidden.
[D] An error message indicating server found.



Answer: [A] An error message indicating server not found.

5. Which of the following Audio/ Video format was developed by Microsoft ?

[A] ADX
[B] MPEG
[C] AVS
[D] WMA



Answer: [D] WMA

6. What is the full form of URL ?


[A] Unicode randome locator
[B] Uniform resource locator
[C] Unified real locator
[D] Uniform read only locator



Answer: [B] Uniform Resource Locator

7. Computer monitor also know as ?
 

[A] DVU
[B] UVD
[C] VDU
[D] CCTV



Answer: [C] VDU

8. Arrange in ascending order the units of memory TB, KB, GB, MB ?

[A] TB>MB>GB>KB
[B] TB>GB>MB>KB 
[C] GB>MB>KB>TB
[D] MB>GB>TB>KB 



Answer: [B] TB>GB>MB?KB

9. The printed output from a computer is called ?

 
[A] Copy
[B] Soft copy
[C] Hard copy
[D] Paper



Answer: [C] Hard copy

10. MS Word is an Example of _____ ?


[A] An Operating System
[B] A Processing Device 
[C] An Input Device
[D] Application Software



Answer:  [D] Application Software










Post a Comment

0 Comments