Type Here to Get Search Results !

Important Multiple Choice Question (MCQ) For Indian Railways- Important For RRB Group D Exams

About Indian Railways

This 15 question are most important for your RRB GROUP D exams & all types of Indian /state level exams. Indian Railway Important General Knowledge 


Important For Indian Railway Exams


1) Which zone is the largest in Indian Railways ?

Answer: Western Railway

2) Railway staff college is situated is at ?

Answer: Vadodara

3) Indian Railway nationalized in which year ?

Answer: 1950

4) How many institution do give suggestion  for railway technology ?

Answer: Two (2)

5) In which year palace on wheels train inaugurated ?

Answer: 1982


6) The headquarter of central railway situated at?

Answer : Mumbai (V.I)

7) Diesel locomotive work is situated at ?

Answer: Varanasi

8) In the beginning first train of India travelled ?

Answer: 40 KM

9) Who invented the Railway engine ?

Answer: George Stephenson

10) When was petrol rail car started on Kolkata-Shimla rail route ?

Answer: 1911


11) When was the construction work for the first railway line started ?

Answer: 1821

12) What is the main sources of earning of Indian Railways ?

Answer: Goods Fair

13) Metro railways is functioning in which India state ?

Answer: West Bengal

14) How many division are In Indian railways at present ?

Answer: 69

15) The first Indian railways line was opened by the British ?

Answer: From Bombay to Thane 


Post a Comment

0 Comments