Type Here to Get Search Results !

SSC GD Constable Exams Important GK 2021- Download pdf

SSC GD Constable Exams GK 2021


Important General knowledge questions for SSC GD Constable Exams Preparation...

1) Which country has jointly launched ExoMars 2016 with Europe?

A)China

B) USA

C) India

D) Russia

Correct answer: (C)


 2)Kakrapar nuclear plant is situated in____?


A) Odisha

B) Chhattisgarh

C) Gujarat

D) Rajasthan

Correct answer: (C)


 3) Where the South Asia Regional Training and Technical Assistance Center is to be set-up?


A) New Delhi 

B) Dhaka

C) Male

D) Mumbai

Correct answer: (a)


4) Aadhar Bill, 2016 will___?


A) Target Delivery of Financial and Other Subsidies,Benefits and Services

 B)Empower Start Ups

C) Impart voting rights to Bangladeshi refugees

D) Deal with Climate change and Environmental pollution

Correct answer: (a)


5) What is the full form of GST.


A) Goods and sales Tax 

B) Goods and Service Tax

C) Gross and Single Tax

 D) Gross and Small Tax

Correct answer: (B)


 6) When did India implement GST?


A) 1 April, 2017

B) 1 July, 2017

C) 1 January, 2017

D) 1 August, 2017

Correct answer: (B)


7) How many tax slabs are there in Indian GST system.


A) 2

B) 4

C) 1

D) 5

Correct answer: (d)


8)  Who Governs G.S.T. System.


A) Prime Minister

B) GS.T. Council

C) Cabinet

D) Finance Ministry

Correct answer: (C)


9) Which was the first country to implement GS.T.


A) France

B) UK

C) USA

D) China

Correct answer: (a)


10) Which country has dual GST mode like India.


A) France

B) Canada

C) UK

D) Australia 

Correct answer: (B)


11) Where was First ever suburban AC train service launched in India.


A) Delhi 

B) Pune

C) Mumbai

D) Bangalore

Correct answer: (C)


12) Which country has threatened USA with nuclear weapons.


A) North Korea

B) Iran

C) Pakistan

D) China

Correct answer: (a)


13) How many states of India is ruled by N.D.A. as of December,2017.


 A) 15

 B)18

C) 16 

D) 19

Correct answer: (d)


14) Who is the secretar General of U.N?


 A) Antonio Guterres

 B) Ban Ki Moon

 C) Christine Logarde

 D) Donald Trump 

Correct answer: (a)


15) Who is the president of world Bank?


A) David Malpass

B) Julian Asange

C)  Christine Logarde

D) Irina Bokova

Correct answer: (a)


16) Who is the present Governor of Assam?


A) Banowarilal Purohit

B) Jagdish Mukhi

C) sarbananda sonuwal

D) Ram Nath Kobinda

Correct answer: (B)


17) Who is the minister of Panchayat and Rural Development in Assam?


A) Himanta Biswas Sarma

B) Naba kumar doley

C) Rajit Das

D) Rihan Daimari

Correct answer: (C)


 18) Who is the central minister of Panchyat and Rural Development.


A) Arun Jetly

B) Narendra Sing Tomar 

C) Piyush Goyal

D) Giriraj Singh 

Correct answer: (D)


19) Who is the first full time woman defence Minister of India.


A) Indira Gandhi 

B) Sushma Swaraj

C) Maneka Gandhi

D) Nirmala Sitharaman

Correct answer: (d)


20) Which is the first indegenous Nuclear submarine of India.


A) INS Chakra

B) INS Arihant

C) INS Vikramaditya

D) INS Vikrant

Correct answer: (B)



21) When did India demonetize high value currency note of 500 and 1000?


A) 8 Nov, 2016

B) 9 Nov, 2016

C) 8 Nov, 2017 

D) 31 December, 2016

Correct answer: (a)


22) Who is the present Governor of RBI ? 


A) Raghuram Rajan

B)  Urjit Patel

C) Arundhati Bhattacharya

D) Shaktikanta Das

Correct answer: (d)


23)  Who is the first cricketer to score three double century in ODI cricket?


A) Sachin Tendulkar

B) Virat Kohli

C) Rohit Sarma

D) M.S Dhoni

Correct answer: (C)


24) Who is the first sports person to get Bharat Ratna.


A) Sachin Tendulkar

B) Milkha Singh

C) Dhyan Chand

D) Kapil Dev

Correct answer: (a)


25) Who is the first Indian woman shuttler to become world No. 1in Ranking .


A) P.V. Sindhu

B) Saina Nehwal

C) Jwala Gutta

D) Sania Mirza

Correct answer: (B)


26) Which is the longest river bridge in India which is recently opened.


A) Bandra worli sea link, Mumbai

B) Mahatma Gandhi Setu, Bihar

C) Bhupen Hajarika Setu, Assam 

D) Bogibeel Dridge, Assam

Correct answer: (C)


27)  In which place, Indian and chinese Military had a stand-off for nearly 3 months in 2017?


A) Kargil

B) Dokalam 

C) Tawang 

D) Ladakh

Correct answer: (B)

Post a Comment

0 Comments