Type Here to Get Search Results !

Important Coding & Decoding Questions For SSC GD Constable Exams 2021

 CODING & DECODING FOR SSC GD CONSTABLE EXAMS 2021

Important For SSC GD Constable , RRB GROUP D , POLICE , & All state and Central Govt. Exams

1) If in a code language , COULD is written as BNTKC and MARGIN is written as LZQFHM, how will MOULDING be written in that code ?

a) LNKTCHMF

b) CHMFINTK

c) NITKHCMF

d) LNTKCHMF

Correct Answer: (c)


2) If JOSEPH is coded as FKOALD, then GEORGE will be coded as ?

a) CAKNIT

b) CADMNO

c) JAKINS

d) CAKNCA

Correct answer: (D)


3) If FREIND is coded as HUMJTK, how is CANDLE, written in that code?

a) FYOBOC

b) ESJFME

c) EDRIRL

d) DCQHQK

Correct answer: (C)


4) In a certain code , MONKEY is written as XDJMNL, how is TIGER written in that code ?

a) SDFHS

b) QDFHS

c) UJHFS

d) SHFDQ

Correct answer: (B)


5) If  in a certain language MADRAS is coded as NBESBT, how is BOMBAY coded in that code ?

a) CQOCBZ

b) CPOCBZ

c) CPNCBX

d) CPNCBZ

Correct answer: (C)

 

6) In a certain code PAPER is written as SCTGW , how is MOTHER written in that coded ?

a) PQVJGT

b) PQXKJV

c) ORVLGW

d) PQXJJT

Correct answer: (D)


7) In a certain code SUBSTITUITION is written as  ITSBUSNOITUT, how is DISTRIBUTION written in that code ?

a) IRTDISNOIUTB

b) IRTSIDNOITUB

c) IRTSIDNOIBUT

d) IRTDISNOITUB

Correct answer: (B)


8) According to a military code , SYSTEM is SYSNET and NEARER is AENRER , what is the code for FRACTION ?

a) ARFCNOIT

b) CARFTINO

c) FRACNOIT

d) CARFNOIT

Correct answer: (D)


Post a Comment

0 Comments